Фахівці, які ретельно спостерігають за українським ринком, попереджають, що овочі сильно падати в ціні не збираються. Проте якесь падіння цін може бути з настанням нового врожаю.

Про це повідомляється на порталі новин «znaj.ua»

За даними видання «Хвиля», експерт Центру досліджень продовольства Київської школи економіки заявив, що новий урожай буде пізніше за звичайний. Все пов'язано з тим, що окупанти все ще знаходяться на Херсонщині, а тепличні овочі будуть дорогими через закладену ціну на газ.

Крім цього, експерт каже, що картопля може стояти ще дешевше, це пов'язано з великою кількістю овочів.

Картопля: скрін з відео
Картопля: скрін з відео

Популярні статті зараз

Микола Томенко заявив, що нинішні посадовці МОН продовжують справу Кагановича-Сталіна

Одіозного корупціонера Олександра Костюка хочуть призначити головним митником Закарпаття: ціна питання – 150 тисяч доларів

Вєрка Сердючка може більше не заспівати: як Андрій Данилко відновлюється після важкої хвороби

Эмилия Кларк оценит: звезда "Орла и Решки" в откровенном купальнике Леся Никитюк повторила образ матери драконов и "Игры престолов"

Все новости

Юліанна Мусса запевняє, що вже найближчим часом ціни на цибулю стануть стабільними.

"В Україні йде війна. Логістика може бути порушена будь-якої миті. 10-15 гривень цибуля не коштуватиме — зросли зарплати, вартість посадкового матеріалу, дизеля. Але й 50 гривень теж не буде. Цибуля буде по 23-25 ​​гривень за кілограм", - каже фахівець.

Цибуля: скрін з відео
Цибуля: скрін з відео

Також виробник овочів із Вінницької області Вадим Кричковський вважає, що зниження цін варто очікувати лише з вересня.

"Всі сіють цибулю та моркву, але не всі зможуть зібрати якісні овочі. Неліквідну продукцію постараються збути хоча б за якоюсь ціною. Вартість може впасти суттєво. Цю неліквідну цибулю продаватимуть до кінця листопада. А якісну покладуть на зберігання. Тому наприкінці листопада можливий стрибок цін", – каже виробник овочів із Вінницької області.

Овощи: Скриншот YouTube
Овощи: Скриншот YouTube

Підприємець Костянтин Завгороднюк із Гостомелю також висловив свою думку. За його словами, цибуля у вересні стоятиме 15-20 гривень, а моркву він очікує в діапазоні від 10 до 12 гривень за кіло.