Більшість українців, які перебувають у низькому прибутковому діапазоні, мають право на отримання державної допомоги у розмірі 3600 гривень щомісяця.

Ця сума надається тим сім'ям, у яких сукупний дохід на члена сім'ї знаходиться нижче за прожитковий мінімум. 2023 року прожитковий мінімум на одну особу становить 2589 гривень на місяць.

«Допомога надається протягом півроку і може коливатися в діапазоні від 1207 до 3682 гривень на місяць. Виплати здійснюються залежно від місця фактичного проживання чи реєстрації у ЦНАП, виконавчих органах місцевої влади та органах соціального захисту. Вони спрямовані на підтримку малозабезпечених українських сімей», - йдеться у повідомленні.

Повышение пенсий будет зависеть от прожиточного минимума. Фото: скриншот YouTube
Повышение пенсий будет зависеть от прожиточного минимума. Фото: скриншот YouTube

Для отримання державної допомоги необхідно зібрати певний набір документів, які б підтверджували право на виплати від держави.

Популярні статті зараз

Опалювальний сезон та забезпечення водою Херсонщини: як регіон оговтується після катастрофи

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Тоненькие бретельки на нежных плечах: Женька из "Сватов" в облегающем наряде похвасталась идеальной фигурой

Все новости

Після закінчення терміну надання допомоги українці мають право повторно подати заяву на отримання виплат за півроку.

Також в Україні змінили правила в оплаті послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої ​​уваги та підтримки за рахунок державних коштів. Тепер стартує механізм "гроші ходять за дитиною".

Згідно з наданою інформацією, тепер фінансову допомогу на оздоровлення та відпочинок сім'ї з дітьми зможуть отримати лише ті, хто опинився у найскладнішій життєвій ситуації.