Є інформація про те, що працівники сільського господарства певних категорій можуть виходити на пенсію раніше за інших громадян. Також є такі категорії, які можуть не сплачувати за комунальні послуги. Так, про цих людей зараз і йтиметься.

Відповідну інформацію оприлюднили на сайті новин «informator»

Українцям повідомили, що існують спеціальні пільги для таких категорій: трактористи, доярки, свинарки-оператори та жінки, які виховали п'ятьох дітей та більше. Також на пільги можуть претендувати і сільські педагоги, медики, фармацевти та бібліотекарі.

Є пенсіонери, які мешкають у сільській місцевості. Окрім пенсій та доплат, вони можуть отримувати спеціальні пільги на комуналку. Проте є й такі пенсіонери, які можуть зовсім не оплачувати комунальні послуги.

Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube.
Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube.

Популярні статті зараз

Питання цивільного захисту населення розглянули на нараді Президента з обласними керівниками

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

Тоненькие бретельки на нежных плечах: Женька из "Сватов" в облегающем наряде похвасталась идеальной фигурой

Все новости

Важливо зауважити, що за комуналку можуть взагалі не платити ті люди, які досягли пенсійного віку та працювали на таких професіях: медики, педагоги, фармацевти, бібліотекарі, працівники захисту рослин. Це стосується виключно тих працівників, які працювали у сільській місцевості та селищах міського типу.

"Втім, ця знижка надається у разі, якщо середньомісячний дохід пільговика за шість місяців не перевищує величини доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу 2023 року - 3760 гривень", - пояснюється в повідомленні.

Це свідчить, що якщо пенсія перевищує суму у розмірі 3760 гривень, то пільг на комуналку не буде. У такому разі можна розглядати виключно одержання субсидії через ПФУ.