Українці вже відчули на своїй кишені різке зростання цін на овочі. Проте останнім часом можна побачити падіння цін на цю продукцію, чого поки що не можна сказати про ягоди. Так, зараз полуниця коштує захмарних грошей, так само як і інші ягоди. У зв'язку з цим експерти вирішили розповісти, коли чекати на падіння цін на популярні в Україні ягоди.

Про це повідомляється на порталі "telegraf", посилаючись на думку фахівців.

Виконавчий директор "Економічного дискусійного клубу" Олег Пензін та аналітик УКАБ Максим Гопка вирішили поділитися своєю думкою та повідомити, чого ж очікувати від полуниці цього року. Так, популярна ягода зараз коштує великих грошей, проте є велика ймовірність того, що це зміниться.

Ягоды и фрукты. Фото: скриншот YouTube-видео.
Ягоды и фрукты. Фото: скриншот YouTube-видео.

Олег Пензін каже, що на ціну полуниці сильно впливає сезон. На сьогоднішній день полуниця в середньому продається від 150 гривень за кілограм. Однак у деяких місцях можна побачити і 120 гривень за кіло.

Популярні статті зараз

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Тоненькие бретельки на нежных плечах: Женька из "Сватов" в облегающем наряде похвасталась идеальной фигурой

Все новости

"Варто зазначити, що полуниця буде дорога рівно, поки не піде з відкритого ґрунту нашої території. Як правило, це початок червня. Але є ще один момент — це те, що зараз холодно. Тому орієнтуватися треба десь на середину червня", - попереджає виконавчий директор "Економічного дискусійного клубу".

Окрім цього, аналітик УКАБ Максим Гопка запевняє, що ціни на ягоди будуть високими до кінця цього місяця.

Полуниця: скрін з мережі
Полуниця: скрін з мережі

"Вже другий рік негативний вплив на ринок України надає відсутність пропозиції ягоди з південних регіонів, зараз ціни на черешню та полуницю зросли порівняно з минулим роком. Цього року ягоди з відкритого ґрунту на внутрішній ринок потраплять пізніше за минуле", - пояснює Максим Гопка.

Така ситуація склалася через холодну погоду, а також велику вологу. Ціни на ягоди будуть падати тоді, коли на ринку з'явиться українська продукція. Це може статися у другій половині наступного місяця, саме так вважає аналітик.