Деяким громадянам України виплачуватимуть солідні суми вже з 1 червня 2023 року. Так, у Мінсоцполітики заявили про допомогу дітям, які потребують оздоровлення чи відпочинку.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин «novyny.live», посилаючись на прес-службу Мінсоцполітики .

Наголошується, що на нові виплати можуть розраховувати ті українські сім'ї, які зареєстровані на територіях, які перебувають чи перебували під тимчасовою окупацією. Сюди відносяться і ті сім'ї, які живуть там, де проходять бойові дії, і ті, що живуть на кордоні з Росією. Ще на додаткові гроші від держави можуть розраховувати малозабезпечені багатодітні сім'ї та ті, хто має у сім'ї дітей-інвалідів зі статусом ВПО.

Выплаты на детей. Фото: Видео Youtube
Выплаты на детей. Фото: Видео Youtube

Щодо розміру виплат від держави, то вони дорівнюють 14 та 16 тисячам гривень. Ці гроші можна отримати через українську програму «Дія». Однак ці фінанси можна витрачати тільки на оздоровлення або відпочинок для дитини. Путівки купуються у табори у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Чернівецькій чи Тернопільській областях.

Популярні статті зараз

Ситуація з системами оповіщення досі незадовільна: хто понесе відповідальність

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Вот это гибкость: Тина Кароль показала необычную позу в постели, Дан Балан оценил бы

Затмила даже солнце: Настя Каменских похвасталась безупречными формами в миниатюрных шортиках, фанаты ахнули

Все новости

Крім того, уточнюється, що на оздоровчий відпочинок у таборі можуть розраховувати діти віком від 7 до 18 років. Держава планує у такий спосіб виділити фінанси на 25 тисяч українських дітей.