У ПФУ розповіли, коли українці можуть претендувати на виплату у розмірі 7800 гривень. На ці виплати можуть розраховувати далеко не всі громадяни України. Саме тому Пенсійний фонд вирішив надати роз'яснення.

Відповідну публікацію оприлюднили на сайті новин "novyny.live", посилаючись на прес-службу ПФУ.

Справа в тому, що під час війни на території України багато родин звертаються за соціальною допомогою для дітей через втрату годувальника. Щодо умов та розміру пенсій через втрату годувальника на тлі війни, то вони розписані у законі «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб».

Важливо зазначити, що на ці кошти можуть претендувати непрацездатні люди з сім'ї загиблого, які перебували на його утриманні. Зараз йдеться про дружину, чоловіка, батьків і дітей.

Зазначається, що у таких випадках дані виплати виплачуватимуть дітям доти, доки їм не виповниться 18 років, а якщо вони навчаються на денній формі, то гроші виділятимуться до 23 років.

Популярні статті зараз

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

"Такие носили наши бабушки": Ани Лорак натянула панталоны по самую шею

"Соски вылетают, что за преисподня?": Maruv в одних трусах раздвинула ноги и показала свое распутство

Все новости

Деньги. Фото: скриншот YouTube-видео
Деньги. Фото: скриншот YouTube-видео

Якщо говорити про батьків, дружину чи чоловіка загиблого, то такі пенсії платитимуть довічно, а тим людям, які мають інвалідність – на весь період інвалідності.

Розміри цих виплат залежать від заробітної плати загиблого годувальника, а також тих, хто претендує на виплати після його смерті.

Виплати батькам, дружині чи чоловікові загиблого дорівнюють 70% від його грошового забезпечення. Якщо право на такі пенсії мають двоє або більше дітей, то сума не може перевищувати 50% на кожного з них.

Є урядова постанова, в якій йдеться про те, що кожному батькові, чоловікові чи дружині загиблого військового незалежно від інших членів сім'ї налічується 7800 гривень.

Якщо говорити про дітей, то у такому разі на них встановлюється сума у ​​розмірі 6100 гривень на кожного, але не більше.