Згідно з інформацією, умови та порядок нарахування, а також розмір пенсій у зв'язку із втратою годувальника за загиблих військовозобов'язаних встановлено законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених із військової служби, та деяких інших осіб».

Розраховувати на виплати цього роду мають непрацездатні члени сім'ї загиблого, які були на його утриманні. Сюди можна віднести дружину чи чоловіка, батько, матір та діти.

Дітям такі пенсії загиблого батька призначається та виплачується за місяць досягнення 18-річного віку, а якщо дитина перебуває на навчанні на денній формі, то виплачуватимуть до кінця закінчення навчання, але не більше ніж до 23 років.

Матері, батькові дружині йди чоловікові загиблого, які досягли пенсійного віку, виплати відбуватимуться за життєво, а особам, які мають інвалідність, на весь термін встановлення інвалідності.

Пособие по инвалидности вырастет. Фото: скриншот Youtube-видео
Пособие по инвалидности вырастет. Фото: скриншот Youtube-видео

Популярні статті зараз

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

"Соски вылетают, что за преисподня?": Maruv в одних трусах раздвинула ноги и показала свое распутство

Тоненькие бретельки на нежных плечах: Женька из "Сватов" в облегающем наряде похвасталась идеальной фигурой

Все новости

Що ж до розміру таких виплат, то вони встановлюють залежно від розміру грошового забезпечення загиблого годувальника, а також кількості утриманців, яким призначено пенсію. Розмір пенсії матері чи батькові, дружині чи чоловікові, дитині призначають як 70% грошового забезпечення годувальника. Якщо ж право на пенсію мають двоє та більше дітей, то її розмір становитиме 50% грошового забезпечення загиблого годувальника на кожну дитину.

Крім того, постановою Урядів було встановлено, що кожному непрацездатному батькові, дружині чи чоловікові загиблого військового, незалежно від інших членів сім'ї, нараховується адресна допомога у розмірі 7800 гривень.

Якщо ж пенсію у разі втрати годувальника призначено на двох та більше дітей, адресна допомога встановлюється у сумі, що не вистачає до 6100 гривень на кожну дитину.