Українська держава заборгувала пенсіонерам 43 мільярди гривень. Так, усі ці кошти мали піти на пенсійні виплати. Через це у Міністерстві соціальної політики розповіли, чи повернуть ці борги українцям пенсійного віку.

Відповідну публікацію розмістив на порталі «napensii»

Оксана Жолнвіч, яка відома як міністр соціальної політики України, заявила, що є кругленька сума грошей, яку заборгували пенсіонерам України. Наразі йдеться про ті категорії українців пенсійного віку, які проживають на заражених територіях через катастрофу на ЧАЕС.

Справа в тому, що є закон «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», в якому йдеться про те, що цій категорії пенсіонерів мають доплачувати щомісячно до пенсії кошти у розмірі однієї чи більше мінімальних зарплат.

Пенсионеры
Пенсионеры

Популярні статті зараз

На Переяславщині вп’яте відтворили зажинки: цього разу до обряду долучилися військовослужбовці

Колишня дружба, російський паспорт, та безвілля у столичній висотці: історія однієї війни не на полі бою

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

Колись 39 статтю цього закону було змінено та дані виплати припинилися. Однак у 2018 році Конституційний Суд її розблокував, що говорить про те, що ще 5 років тому пенсіонери, які мешкають у Чорнобильській зоні, мали отримувати свої чималі доплати до пенсій.

Як виявляється, держава нібито не має коштів на дані виплати. Так, борг перед пенсіонерами із цієї категорії утворився ще 5 років тому, і він продовжує зростати.

"Це величезна сума, яка порівнюється з річним обсягом допомоги для всіх внутрішньо переміщених осіб в Україні... Потрібно розуміти, що великі доплати чи досить великі доплати сьогодні Україна не може здійснювати з урахуванням і військової, і економічної ситуації", - каже міністр соціальної. політики України

Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube
Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube

Також про повернення боргу пенсіонерам ніхто нічого не каже. Цей величезний обов'язок навряд чи повернеться і після закінчення воєнного стану.

Загалом у Мінсоцполітики вважають, що ці доплати до пенсій нібито були призначені необґрунтовано, навіть незважаючи на те, що є такий закон.