Громадянам України повідомили, що українські обмінники більше не приймають деякі доларові банкноти. Це з тим, що вони втратили актуальність. Про це повідомляє портал новин «psm7».

Справа в тому, що з'явилися серйозні проблеми з доларовими купюрами, випущеними в 1996 році. Так, вони не мають оновлених захисних функцій. Дані функції виникли у сучасних банкнотах.

Важливо повідомити, що Національний банк України досі вважає старі доларові купюри дійсними. Проте вже є маса обмінників, які відмовляються приймати банкноти США старого зразка, особливо якщо вони пошкоджені чи зношені.

Доллары США. Фото: скриншот YouTube-видео.
Доллары США. Фото: скриншот YouTube-видео.

Крім цього, наголошується, що українські банки можуть запропонувати обміняти банкноту в іноземному банку за додаткову сплату або просто зняти комісію.

Популярні статті зараз

Пенсії для Софії Ротару вразять будь-кого: "Ви сиділи б і не парилися"

Дівчина хотіла вразити хлопця на першому побаченні і прийшла гола: він навіть не помітив

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

Все новости

Також цю процедуру можна здійснити і через термінали. Однак для цього потрібно мати пластикову картку, якщо її немає, то потрібно оформити віртуальну Digital карту. Важливо відзначити, що інтернет-картка не підійде. Після цього на неї можна переказати кошти.

Обмен валют. Фото: Акценты
Обмен валют. Фото: Акценты

Українцям рекомендується звертати увагу на рік випуску доларових купюр. Нацбанк радить уникати банкнот до 1996 року випуску, щоб не мати проблем з обміном пізніше.

На даний момент немає жодних законів, які можуть обмежувати можливість обміну старих купюр. Але краще застрахувати себе і не мати справ зі старими банкнотами.