Український банк monobank попередив, що у зв'язку з новими змінами у законодавстві змушений повернути арешти, які знімалися під час дії воєнного стану. Це стосується близько 436 тисяч клієнтів.

Банкір пояснює, що причина набрання чинності законом №3048-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень та рішень інших органів під час дії військового стану».

Раніше діяла ухвала уряду, яка знімала арешти виконавчої служби на суму менше 100000 грн на час дії військового стану. Закон фактично скасовує норми, запроваджені документом Кабміну.

Карта monobank. Фото: скрин youtube
Карта monobank. Фото: скрин youtube

Закон №3048-IX (законопроект №8064) передбачає, що клієнти з арештами можуть користуватися сумою у розмірі двох мінімальних зарплат (станом на 9 травня – 13 400 грн.). Водночас це можливо за умови, що виконавець провадження передасть банку постанову на зняття арешту на суму двох мінімальних зарплат за одним із рахунків клієнта. Клієнт повинен самостійно звернутись до виконавця або запустити цей процес.

Популярні статті зараз

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

Відсьогодні на річках Сумщини дозволено рибалити

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

«Оскільки закон набув чинності, ми маємо повернути арешти, які знімали на час дії воєнного стану. Це стосується 436 тисяч наших клієнтів. Дуже шкода, але ми нічого не можемо з цим поробити. Усі банки його виконуватимуть», — зазначив Гороховський.

Наразі інші банки не уточнювали, як діятимуть після набрання чинності законом №3048-IX.