Мешканцям України повідомили доволі несподівану інформацію. Повідомляється, що у 2023 році рівень інфляції сповільнився до 14,8%, тоді як ВВП зріс уже на 2%. Проте прогнози були набагато песимістичнішими. Саме про це повідомляє Національний банк України.

Нацбанк України зазначив, що за прогнозами у 2024 році рівень інфляції сповільниться до 9,6%. Вже 2025 року він уповільниться до 6%.

Важливо повідомити, що у наступні 2 роки в Україні очікується економічне зростання. 2024 року зростання становитиме 4.3%, а 2025 - 6,4%.

Це говорить про те, що на території України падатиме рівень безробіття. Так, до 2025 року він скоротиться до 14,7%.

Украинцы на улице.  Фото: скриншот YouTube-видео
Украинцы на улице. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Пенсії для Софії Ротару вразять будь-кого: "Ви сиділи б і не парилися"

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Коханка Зеленського та Коломойського: пропагандисти "розкрили" секрет успіху Тіни Кароль

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Все новости

Крім цього, зазначається, що розмір реальної заробітної плати стане вищим. Цього року зростання зарплат буде незначним, оскільки інфляція поки що нікуди не поділася.

Також бізнес-асоціація з Європи провела спеціальне опитування для компаній, щоб дізнатися, як у них йдуть справи у 2023 році. Як виявилося, більшість компаній мають так звану «подушку безпеки» більш ніж на рік – до 38%.

Работа в офисе. Фото: скриншот Youtube-видео
Работа в офисе. Фото: скриншот Youtube-видео

Проте втрати серед бізнесу також зростають. Так, через війну, яку розв'язала Росія, більшість підприємств втратили від 20 до 37% доходу. Також є багато підприємств, які взагалі не змогли «вижити».

Варто наголосити, що в НБУ зараз можна спостерігати рекордний рівень міжнародних резервів за останні 11 років - $35,9 млрд на 1 травня 2023 року.