Як не дивно, перед Великоднем почали дорожчати всі популярні продукти, особливо багатьма улюблені яйця. Однак після великого святого свята ціни на цей продукт знижуватимуться не відразу, а поступово.

Дану інформацію розмістили на сайті «zn»

Старша наукова співробітниця відділу ціноутворення та аграрного ринку Інституту аграрної економіки Світлана Пашко заспокоїла українців та розповіла про зниження цін на популярний продукт. За її словами, в Україні почнуть дешевшати яйця, оскільки на ринок приходять приватні господарства.

Цены на яйца в Украине
Цены на яйца в Украине

«Слід також пам'ятати, що поголів'я курей-несучок оновлюється щовесни. Втім, у 2022 році відбулася технологічна перерва, викликана важкою військовою ситуацією в країні. Тепер уже почали нестись ті курки-несучки, поголів'я яких було відновлено на підприємствах восени минулого року. Отже, виробництво яєць зростатиме, а ціна на яйця падатиме», – поділилася Світлана Пашко.

Популярні статті зараз

На Переяславщині вп’яте відтворили зажинки: цього разу до обряду долучилися військовослужбовці

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Юрій Борисов: як молодший партнер Фірташа перетворився на горіхового олігарха

Все новости

Якщо говорити конкретно про ціни на яйця, то після моніторингу ціна станом на 3 травня вони коштують приблизно по 70 гривень за десяток. Однак все залежить конкретно від магазину чи супермаркету.

Яйца. Фото: скриншот YouTube.
Яйца. Фото: скриншот YouTube.

В Інституті аграрної економіки вважають, що зниження цін на яйця триватиме до липня. Однак дешевшати цей продукт буде поступово.