Українським переселенцям, які змушені були залишити своє місце проживання через бойові дії, продовжують виплачувати соціальну допомогу. Однак є деякі зміни для даної категорії людей, про які краще знати.

Дану новину опублікували на сайті «nv»

Важливо повідомити, що українська влада ввела зміни до постанов Кабміну № 1195, в якій йдеться про новий механізм виплат для людей, які були змушені евакуюватися через бойові дії. Ця зміна була підтримана 18 квітня 2023 року.

Гарантовану виплату тепер можуть отримувати не лише ті українці, які евакуювалися потягом, а й ті, хто евакуювався автобусом.

Деньги. Фото: скриншот YouTube-видео
Деньги. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

Тоненькие бретельки на нежных плечах: Женька из "Сватов" в облегающем наряде похвасталась идеальной фигурой

Все новости

Важливо зазначити, що повідомляти про евакуацію необхідно наперед до органу місцевої влади. Це робиться для того, щоб вони могли передати списки людей, які евакуювалися у військову адміністрацію.

У такому разі люди гарантовано отримують допомогу від держави розміром у 2 тисячі гривень на дорослу людину та 3 тисячі гривень на людей з інвалідністю та на дітей віком до 18 років.

Выплаты украинцам. Фото: скриншот Youtube-видео
Выплаты украинцам. Фото: скриншот Youtube-видео

Щоб отримати цю допомогу, потрібно надати документ, що засвідчує особу, ІПН, свідоцтво про народження дитини та для осіб з інвалідністю.

Крім цього, українців попередили про те, що розробляється спеціальна програма верифікації, яка допоможе уникати повторних виплат.