Мешканці України, які не мають змоги самостійно покривати комунальні послуги, можуть отримати спеціальний посібник. Так, зараз йтиметься про субсидію, яка буде розрахована з 1 травня по 30 вересня.

Цю інформацію розмістили на порталі новин «fbc.biz»

Українці добре знають про те, що існує субсидія на опалювальний сезон. Вона дорівнювала сумі в 1600 гривень, проте допомога на оплату комунальних послуг на неопалюваний сезон буде меншою.

Справа в тому, що в ПФУ нагадали про те, що допомога на комуналку, а саме на оплату тепло-, газопостачання та розподілу газу, постачання та розподілення електроенергії для централізованого, автономного та індивідуального опалення розраховується у квітні та жовтні, тут все залежить від довжини опалювального сезону.

Субсидии в Украине
Субсидии в Украине

Популярні статті зараз

Питання цивільного захисту населення розглянули на нараді Президента з обласними керівниками

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

На Переяславщині вп’яте відтворили зажинки: цього разу до обряду долучилися військовослужбовці

"Я виглядаю як човен": мама приголомшила неосяжними стегнами після пологів, Кім Кардаш'ян таке і не снилося

Все новости

У більшості випадків допомога на комуналку на час неопалювального сезону має розподілятися автоматично. Однак, є такі випадки, коли українців можуть позбавити субсидій.

Є категорія людей, яким потрібно буде подати повторну заяву на субсидії. Це стосується тих українців, які проживають із ВПО і якщо люди орендують житло та оплачують комунальні послуги. Також сюди можна зарахувати і той випадок, якщо в домогосподарстві проживає менша кількість людей, ніж зареєстрованих і якщо домогосподарство звертається за субсидією на купівлю зрідженого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Субсидия. Фото: скриншот YouTube-видео
Субсидия. Фото: скриншот YouTube-видео

Важливо зазначити, що допомогу на оплату комуналки в даному випадку можна отримати після того, як українець подасть заяву до органу Фонду та правильно її зіставить.