Українці до 1 липня отримають квитанції для сплати податку на нерухомість. Платити потрібно за квартири площею від 60 кв.

Громадяни України до 1 липня 2023 року мають отримати квитанції для сплати податку на нерухомість. Про це йдеться у повідомленні на сайті Державної податкової служби.

Як йдеться у тексті, платити треба за квартири площею від 60 квадратних метрів та за приватні будинки площею від 120 квадратних метрів.

Новый налог от Минфина. Фото: скриншот youtube-видео
Новый налог от Минфина. Фото: скриншот youtube-видео

Відповідно до законодавства, ставка податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування залежно від типу об'єктів та їхнього місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати станом на 1 січня звітного року (і не може перевищувати 1,5 % за квадратний метр).

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Ситуація з системами оповіщення досі незадовільна: хто понесе відповідальність

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

"Превращаешься в Ларису Долину": Тина Кароль в лифчике показала обвисшие до пупка "сливы"

Все новости

Оскільки цього року податок нараховується за звітний 2022 рік, то ставка податку розраховується виходячи з мінімальної зарплати у розмірі 6,7 тисяч грн (тобто максимальна ставка за квадратний метр не може перевищувати 100,5 грн).

Наприклад, українець має квартиру в Києві загальною площею 65 квадратних метрів. Отже, сума податку розраховується як результат множення загальної площі квартири та ставки податку, яка затверджена рішенням КМДА (зараз вона становить 1,5 % – 90,0 грн за квадратний метр).

Відповідно, розрахунок суми податку: (65-60) помножити на 100,5 та 502,5 грн.