Українців попередили про те, що яйця дешевшатимуть, а овочі зростатимуть у ціні й надалі. Так, найбільше дорожчатимуть огірки та помідори через високу собівартість.

Цю інформацію розмістили на порталі «agroreview»

Старший науковий співробітник відділу ціноутворення та аграрного ринку Інституту аграрної економіки Світлана Пашко розповіла, що ціни на яйця мають бути нижчими. Це аргументується тим, що час максимального попиту даний продукт вже вичерпано.

«Слід також пам'ятати, що поголів'я курей-несучок оновлюється щовесни. Втім, у 2022 році відбулася технологічна перерва, спричинена важкою військовою ситуацією в країні. Тепер уже почали нестись ті курки-несучки, поголів'я яких було відновлено на підприємствах восени минулого року. Отже, виробництво яєць зростатиме, а ціна на яйця падатиме», – повідомляє експерт.

Цены на яйца в Украине
Цены на яйца в Украине

Популярні статті зараз

На Херсонщині незабаром запрацює обладнання для переробки відходів руйнації, отримане від агентства JICA

Колишня дружба, російський паспорт, та безвілля у столичній висотці: історія однієї війни не на полі бою

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Все новости

Якщо говорити конкретно про ціни на яйця, то сьогодні вони продаються від 50 гривень, якщо брати торговельну мережу «Сільпо».

Вчена зазначила, що через тиждень після Великодня яйця подешевшали приблизно на 10%.

Крім цього, Світлана Пашко попередила про те, що овочі не дешевшатимуть до літа, оскільки все залежить від вітчизняного врожаю. Проте Херсонська область ще перебуває під окупацією, що свідчить про тяжку ситуацію з урожаєм.

Овощи и зелень.  Фото: скриншот YouTube-видео
Овощи и зелень. Фото: скриншот YouTube-видео

Якщо говорити про фрукти, то в другій половині липня варто очікувати на збільшений попит.

Крім цього, українців попередили, що через високу собівартість дорожчатимуть помідори та огірки. Так, ціни на ці овочі можуть зрости ще на 5-10% до літа.