В уряді наголосили, що потенційне рішення про підвищення тарифів на електроенергію для населення доведеться ухвалити. Якщо цього не зробити, енергосистему буде неможливо підготувати до наступної зими.

У суботу, 29 квітня, заступник міністра енергетики Фарід Сафаров розповів про ситуацію із тарифами на електроенергію.

Рішення буде вимушеним

За словами Сафарова, будь-які зміни тарифів у піки зростання – це важкі та вимушені рішення. Власне, поки що Кабмін спільно з фахівцями обговорює доцільність підвищення ціни на світ.

Украинцы остались без света. Фото: скриншот Youtube-видео
Украинцы остались без света. Фото: скриншот Youtube-видео

Але все одно доведеться таке рішення прийняти, інакше енергосистема не зможе не тільки відновитися, а й підготуватися до наступної зими, яка може бути набагато складнішою, ніж попередня, – заявив чиновник.

Популярні статті зараз

"Ескулаб". Хронологія найгучнішого корпоративного конфлікту року

Нові потяги до Європи: "Укрзалізниця" анонсувала несподіваний проект

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

Бренді та вино з лохини: українські фермери вийшли на новий рівень переробки ягід

Все новости

Водночас він наголосив на важливості надання допомоги незахищеним верствам населення, щоб допомогти їм покрити свої рахунки за електроенергію.

Фінансування для цього надходитиме з різних джерел, таких як доходи від експорту електроенергії та допомога партнерів. Щодо останнього тривають переговори.

Однак Сафаров зазначив, що цих коштів замало задоволення потреб країни. Тому переговори тривають.

Ціна на газ і світло поки не змінюватиметься

Нагадаємо, що ще рік ціна на газ для споживачів становитиме 7,96 гривні за кубічний метр (з ПДВ). Відповідне рішення ухвалила компанія "Нафтогаз України".

У той же час і потенційне рішення про підвищення тарифів на електроенергію не діятиме у травні. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що українці платитимуть цього місяця 1,44 та 1,68 гривні за кіловат-годину.