Експерти прогнозують, що в цьому році ціни на гречку не будуть істотно змінюватися. Захмарних 100 грн за кг чекати не варто.

В Україні ціни на гречку продовжують знижуватися. Експерти розповіли, чи чекати космічних цін на гречку і що буде з крупою в цьому році.

Зараз аграрії збільшили площі посівів, очікується, що в цьому сезоні проблем з урожаєм не буде.

Гречневая каша. Фото: скриншот YouTube-видео
Гречневая каша. Фото: скриншот YouTube-видео

"Ціна на гречку поступово знижувалася, оскільки за результатами минулого, 2022 року, були сформовані певні її резерви. Аграрії збільшили посівні площі під цю культуру, відповідно, в цьому році ми очікуємо, що розмір цих площ залишиться незмінним або дещо більше (прогнозовано на + 5 %, всього 120 тисяч га)", - повідомили експерти "Українського союзу промисловців і підприємців" (УСПП), пише Delo.ua.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Крім того, цього року збільшення площ може бути за рахунок того, що в трьох областях України завершили розмінування земель, де зазвичай сіяли цю культуру.

Яка буде ціна на гречку

В УСПП прогнозують, що в цьому році ціни на гречку не будуть істотно змінюватися. Захмарних 100 грн за кг чекати точно не варто.

"Зокрема, якщо інфляція або курс долара в Україні не зробить раптового стрибка, то значних змін у цінах не буде. Саме фіскальна та монетарна політика впливатимуть на коливання цін на продукти в цілому та гречку зокрема", - зазначили експерти.

Ціни на гречку

На початку року середня ціна на гречку становила 69,40 грн/кг, а в квітні кілограм крупи коштує в середньому 57,01 грн.