У такий непростий час масі українців із різних категорій належать різноманітні виплати. Однак зараз йтиметься про пенсію з інвалідності, пов'язану з військовими в Україні. Справа в тому, що у ПФУ вирішили повідомити, на які виплати можуть претендувати військові та в якому разі.

Дану інформацію оприлюднили на сайті «znaj.ua»

Насамперед слід повідомити про те, що розмір військової пенсії безпосередньо залежить від групи інвалідності. Пенсійні виплати для військових з інвалідністю поділяються на два види: пенсії з інвалідності, що настала внаслідок війни та пенсії з інвалідності від нещасного випадку.

Украинские военные: Скриншот YouTube
Украинские военные: Скриншот YouTube

У першому випадку йдеться про контузії, захворювання та рани, які отримала людина в результаті бойових дій. Людина з 1 групою інвалідності отримуватиме від 5025 гривень, з 2 групою – від 4 610 гривень, а з 3 групою інвалідності – від 4 396 гривень.

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

"Ескулаб". Хронологія найгучнішого корпоративного конфлікту року

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

"Божественная Катюша": заезда "Кухни" Кузнецова восхитила снимком с райского отдыха, Анна Кошмал оценила

Все новости

Якщо брати другий вид пенсій – по інвалідності від нещасного випадку, то людина з 1 групою може розраховувати на виплату від 4605 гривень, 2 групою – від 4 396 гривень та 3 групою – не менше 4 186 гривень.

Выплаты. Фото: скриншот Youtube-видео
Выплаты. Фото: скриншот Youtube-видео

Однак у деяких випадках можна знайти нюанси. Так, військовий може розраховувати на таку пенсію нібито під час військової служби та три місяці після її закінчення.