Нещодавно Міністерство оборони України потрапило у гучний скандал через закупівлю продуктів за завищеними цінами. У ГУР вирішили показати свої витрати на продовольство і ціни виявилися в кілька разів нижчими. Про це повідомляє Знай з посиланням на "Наші гроші".

Так, військова частина А1225, що є частиною забезпечення ГУР МО, показала звіти про закупівлю продовольства, автозапчастин та обмундирування. Перше, що впадає у вічі - ціни, які в рази нижчі, ніж у вже "виправлених" контрактах Міноборони.

Наприклад, мінтай ГУР закуповує лише по 69 гривень за кілограм, тоді як Міноборони по 120 гривень і це найнижча ціна за всіма контрактами. Рис ГУРівці закуповують за смішною ціною - 26 гривень за кіло, а Міноборони більш ніж вдвічі дорожче - від 59 гривень.

Морква для Міноборони закуповується по 28 гривень за кілограм, а ГУР витрачає у рази менше – лише 12 гривень за кілограм.

Глава ЦПК Віталій Шабунін відреагував на суттєву різницю між цінами на закупівлю.

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

"Про всі ці закупівлі А1225 та інші військові вже жваво звітують на Prozorro. За три неповні дні вже понад 700 опублікованих тендерів. І НІЯКОГО звіту про закупівлі від Міноборони. Що ж заважає вашій прозорості тепер, пане Резніков?", - зазначив він.