Українцям почали частіше впарювати фальшиві євро - ризик отримання таких купюр зріс у рази. Адже євро посідає почесне друге місце у підробках після доларів у 2022 році.

Під прицілом у фальшивомонетників купюра у 100 євро, адже вона вважається найбільш популярною серед людей і подібних підробок знаходять найчастіше – 28% від загальної кількості вилучених грошей.

Також НБУ зауважує, що українцям часто підсовують і фальшиві 50 євро – понад 26% випадків.

Євро: скрін з відео
Євро: скрін з відео

Фахівці підрахували, що після долара – євро найпоширеніша підробка серед усіх фальшивок, тому варто бути уважним та ретельно переглядати гроші, які ви купуєте чи отримуєте.

Популярні статті зараз

"Ескулаб". Хронологія найгучнішого корпоративного конфлікту року

Руслан Стрілець повідомив, що Україна та Молдова підписали Угоду щодо імплементації Конвенції Еспо

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

Огромная кость торчит: Волочкова обложилась цветами и сняла пуанты – зрелище жалкое, лучше б на шпагат села

Все новости

Серед доларів найпопулярнішими підробками є купюри у 100 доларів – 76% усіх фальшивок. Другою за популярністю купюрою у фальшивомонетників являється 50 доларів – 23% підробок.

Національний банк нагадав, якщо у людини виникли підозри то вона може звернутися до банку, який передасть відповідну банкноту до регулятора на перевірку.

Финансовая помощь от Европейского Союза. Фото: скриншот Youtube-видео
Финансовая помощь от Европейского Союза. Фото: скриншот Youtube-видео

Але також НБУ зауважує, що гроші за підробну купюру українцям не повернуть, адже ці банкноти не являються справжніми і платити за них те ж саме, що легалізувати підробки.

Тому аби не втрапити у халепу та не залишитися без своїх зароблених грошей, краще звертатися за валютними операціями до установ, які користуються довірою.