У мережі розмістили інформацію про те, що деякі жінки України, які досягли пенсійного віку, можуть отримувати підвищені пенсійні виплати. Розмір надбавки дорівнює 35% від прожиткового мінімуму. Також ця категорія українок може виходити на заслужений відпочинок до 60 років.

Цю новину надали на порталі «politeka»

Українка, яка мешкає на території Вінницької області, звернулася до ПФУ із цікавим питанням. Він сказала, що виховує п'ятьох дітей і має інвалідність. Однак вона запитала: коли вона зможе вийти на заслужений відпочинок.

Украинские пенсионеры
Украинские пенсионеры

У Пенсійному фонді України відповіли, що жінки України, які виховують п'ятьох дітей та більше, мають право виходити на пенсію у віці 50 років. Однак для цього необхідно відповідати двом умовам: щонайменше п'ятьох дітей вони мають виховувати до шестирічного віку та до 50 років вони повинні мати не менше 15 років трудового стажу.

Популярні статті зараз

Українським пенсіонерам змінять дату отримання пенсій? У ПФУ дали важливі роз'яснення

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

Крім того, багатодітні мами з України можуть розраховувати на надбавку до пенсій у розмірі від 35% прожиткового мінімуму. Ця надбавка надається за так звані заслуги перед Україною.

Пенсия в Украине
Пенсия в Украине

Важливо зазначити, що у 2023 році для непрацездатних українців прожитковий мінімум становить 2093 гривні, а це свідчить про те, що надбавка у цьому випадку буде 732,55 гривні.