Український уряд має намір списати борги за комунальні послуги деяким українцям. Це все пов'язано з тим, що загальний борг українців за комунальні послуги становить десятки мільярдів гривень, що є досить великою сумою.

Відповідну публікацію розмістили на порталі новин «znaj.ua»

Списання боргів за комуналку – важливий процес, особливо у воєнний час. Через постійне зростання цін на продукти і все інше залишається гостре питання з грошима.

Повідомляється, що цього року було розроблено закон №8367, який пропонує внести певні зміни щодо реструктуризації боргів за комунальні послуги, газ та електроенергію.

Долги по коммуналке. Фото: скриншот YouTube.
Долги по коммуналке. Фото: скриншот YouTube.

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

"Хлопчик" або "дівчинка"? Як вибрати найсмачніший оселедець до свят

Пенсії для Софії Ротару вразять будь-кого: "Ви сиділи б і не парилися"

"Божественная Катюша": заезда "Кухни" Кузнецова восхитила снимком с райского отдыха, Анна Кошмал оценила

Все новости

Цей закон може дати можливість списати борги тим українцям, які мають будинки у зоні бойових дій, або раніше там проходили бої. Щодо інших боржників, то реструктуризація їхніх боргів буде протягом 5 років.

Законопроект уже планують розглянути у ВР. Проте чиновники паралельно вирішують питання щодо списання боргів за комуналки для тих українців, які перебувають на тимчасово окупованих територіях. Також набув чинності закон №7531, який забороняє стягнення боргів за комуналку через суд, але за півроку після закінчення війни комунальники зможуть подавати до судів за борги знову.

Коммуналка. Фото: скриншот YouTube-видео
Коммуналка. Фото: скриншот YouTube-видео

Також голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко сказав, що українські чиновники ніяк не зможуть списати борги за комуналку всім, як би цього не хотілося.