Мешканцям України повідомили, що кожен працюючий українець може особисто збільшити розмір своєї пенсії. Для цього потрібно самостійно збільшити свій пенсійний вік за власним бажанням. Наприклад, якщо виходити на пенсію не у 60 років, а у віці 65 років та 7 місяців.

Цю новину оприлюднили на порталі новин «obozrevatel»

Саме про це йдеться у 29-й статті закону "Про загальнообов'язкове пенсійне страхування". Справа в тому, що якщо українець за власним бажанням виходить на пенсію пізніше, його соціальна виплата буде збільшена на певний відсоток. Якщо українець відстрочить свій пенсійний вік до 5 років, його розмір виплати буде збільшено на 0,5%. Якщо відстрочити пенсію більш ніж на 5 років, то за кожен місяць без пенсії розмір виплат буде збільшено на 0,75%.

Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube
Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube

Це говорить про те, що якщо українець вийде на пенсію не у 60 років, а на 5 років і 7 місяців пізніше, то його потенційна пенсія буде вищою на 50%.

Популярні статті зараз

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Українським пенсіонерам змінять дату отримання пенсій? У ПФУ дали важливі роз'яснення

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

Все новости

Наприклад, якщо брати розрахункову формулу пенсій в Україні, то береться середня зарплата за останні три роки, вона становить 12 157,7 грн. Ця сума множиться на співвідношення особистої заробітної плати до середньої, на кількість років трудового стажу та на 1%.

Пенсия, фото: скриншот You Tube
Пенсия, фото: скриншот You Tube
Пенсия, фото: скриншот You Tube

Важливо повідомити, що в Україні склалася сумна ситуація із пенсіями. Саме через це без реформування пенсійної системи не обійтися.

Все це говорить про неминуче зростання пенсійного віку в Україні, а це явно скоротить кількість пенсіонерів.