Це хороша підмога для тих, хто самостійно не може сплатити за комуналку. У Пенсійному фонді нагадали, від чого залежить розмір допомоги на оплату комунальних послуг.

На сторінці Пенсійного фонду у Фейсбуці чоловік залишив своє запитання: “Я правильно зрозумів: якщо я вийду на пенсію 1 січня, то на субсидію можу розраховувати не раніше, ніж за рік?” – поцікавився українець.

Фахівці Пенсійного фонду відповіли, що субсидія є адресною допомогою, яка надається на погашення витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Деньги Фото: YouTube
Деньги Фото: YouTube

Призначається вона, якщо доходи мешканців домогосподарства, які мешкають у житловому приміщенні, не дозволяють самостійно платити за житлово-комунальні послуги, оплачувати витрати на управління багатоквартирним будинком, комунальні послуги, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Популярні статті зараз

Руслан Стрілець повідомив, що Україна та Молдова підписали Угоду щодо імплементації Конвенції Еспо

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

При цьому у ПФУ наголосили, що обов’язковий відсоток платежу кожній родині залежить від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства. Обчислюють їх у розрахунку на одну людину.

А ось визначається такий платіж індивідуально за єдиною формулою: середньомісячний дохід домогосподарства у розрахунку на одну особу ділиться на розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць, потім отриманий результат ділиться на 2 та множиться на 15 відсотків. Це базова норма плати за послуги.

У ПФУ зазначили, що такий підхід забезпечує принцип соціальної справедливості – чим менші доходи домогосподарства, тим менший відсоток обов’язкового платежу за житлово-комунальні послуги та, відповідно, більший розмір субсидії.

Формула, за якою визначається обов’язковий платіж, визначена постановою Кабінету Міністрів України від 27.07.1998 № 1156 “Про новий розмір видатків на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива у разі надання житлової субсидії.