Що саме сталося? Патрульні зупинили машину, яка не пройшла технічний огляд. Під час першої зупинки водій отримав постанову із накладенням штрафу в розмірі 340 грн. на підставі ч. 3 ст. 121 КУпАП.

Після цього водій оплатив штраф. Але він не знав, що у разі не оскарження такої «першої» постанови, при повторному порушенні протягом року він понесе значно суворіше покарання, повідомляє “Дорожній адвокат”.

Відповідно до ч. 3 ст. 121 КУпАП керування водієм ТЗ без проходження технічного огляду передбачає накладення штрафу в розмірі 340 грн. (Для транспортних засобів, які мають проходити такий технічний огляд).

В той же час відповідно до ч. 4 ст. 121 КУпАП за повторне порушення протягом року передбачено штраф в розмірі від 850 грн до 1700 грн з позбавленням прав на строк від 3 до 6 місяців або адміністративний арешт на строк від 5 до 10 діб.

Варто зазначити, що в разі повторного керування без проходження технічного огляду суд повинен призначити одне з двох додаткових покарань:

Популярні статті зараз

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

"Божественная Катюша": заезда "Кухни" Кузнецова восхитила снимком с райского отдыха, Анна Кошмал оценила

Все новости
  • або позбавити права керування транспортними засобами на строк від 3-х до 6-ти місяців;
  • або накласти адміністративний арешт на строк від 5 до 10 діб.

У вищезгаданій справі суд наклав на водія стягнення у вигляді адміністративного арешту строком на 5 діб (Постанова суду від 30.03.2023 у справі № 734/848/23).