В Україні тариф на електроенергію планується різко підвищити. Про це з посиланням на джерела в уряді повідомляє видання "Економічна правда".

Ті, хто використовує понад 1000 кіловат-годину на місяць, платитимуть за кожну кіловат-годину близько 6-6, 2 грн. А тариф при споживанні до 1000 кіловат-годину хочуть збільшити на 30-40%.

Наприклад, на даний момент українці платять за кожну кіловат-годину 1,44 грн (за умови, якщо споживають до 250 кВт-год на місяць) і 1,68 грн ‒ за кожну додаткову кіловат-годину (якщо використовують більше 250 кВт-год на місяць).

"Для заможних людей, які використовують понад 1000 кВт-год на місяць, обговорюється встановлення ринкового тарифу на рівні близько 6-6,2 грн/кВт-год. Його планують встановити на тривалий період, наприклад на рік, а потім, у разі необхідності, переглянути. Щодо іншої категорії (зі споживанням до 1000 кВт-год на місяць) тривають консультації. Обговорюється збільшення умовно на 30-40%, але можливий такий варіант, що все залишать на чинному рівні", – розповів журналістам один з представників робочої групи Кабміну.

Крім того, повідомляється, що чисто з технічної точки зору остаточно рішення щодо перегляду тарифів – зона відповідальності Кабміну. Однак, як часто буває в Україні, на практиці ситуація виглядає інакше. Як стверджує джерело журналістів у парламенті, останнє слово в будь-якому випадку за президентом Володимиром Зеленським, який "дуже уважно стежить за темою тарифів".

Популярні статті зараз

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

У мережі випливло відео "сходки" з народним депутатом Едуардом Прощуком: лазня, горілка, бандитський стиль

"Превращаешься в Ларису Долину": Тина Кароль в лифчике показала обвисшие до пупка "сливы"

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости