Українцям повідомили про те, що було створено спеціальну грантову програму від Європейського Союзу. Її реалізує німецька федеральна компанія GIZ спільно та Міністерство цифрової трансформації України.

Відповідні дані надали на сайті «progroshi»

Для того, щоб допомогти середньому та малому бізнесу в Україні, Європейський Союз вирішив виділити для учасників програми гранти у розмірі 10 тисяч євро, що дорівнює 400 тисяч гривень. Щоб взяти участь у цій програмі, потрібно подати заявку до 9 квітня 2023 року. Результати стануть відомими після конкурсу до кінця травня.

Важливо повідомити, що брати участь у цьому конкурсі можуть далеко не всі підприємства. Так, є особливі вимоги, які відповідають певним критеріям та виконують певну діяльність.

Зареєструватися можуть такі компанії, які зареєстровані у Сумській, Чернігівській, Херсонській, Харківській, Запорізькій, Миколаївській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Одеській, Кіровоградській, Полтавській та Київській областях. Київ сюди не відноситься. Також важливо, щоб компаніями володів українець і вони не перебували на тимчасово окупованих територіях. Ще потрібно, щоб компанія давала роботу від 11 до 249 осіб та не мала дочірніх компаній у РФ, Білорусі та інших підсанкційних країнах. Зазначається, що компанія-претендент ще не мала отримувати фіндопомогу від GIZ чи гранти від інших міжнародних організацій за останні 2 роки. Величезну роль грає і сам потенціал компанії.

Популярні статті зараз

Виробникам та фермерам оголосили головні вимоги та правила: Держекоінспекція провела важливу дискусію

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Якщо говорити про умови, це ще далеко не все. Компанії повинні займатися виробництвом або постачанням їжі: м'яса, молочки, олії, тваринних жирів, фруктів, овочів та риби, напоїв, обладнання для виробництва.