Незважаючи на війну, українці мають сплачувати за комунальні послуги. У квітні 2023 року річні ціни на газ для населення оприлюднили дев'ять компаній, які постачатимуть газ для побутових споживачів. Про це пише "Газправда".

Яким буде тариф на газ у квітні

У квітні закінчуються терміни дії довгострокових контрактів на постачання газу побутовим споживачам. Річні пропозиції газопостачальних компаній розраховані до 30 квітня включно.

Як і минулого місяця, газ у рамках річної пропозиції у квітні пропонують дев'ять постачальників. Ціни у них коливаються від 7,70 до 9,99 грн. за кубометр.

Ціна за один кубометр газу у п'яти компаній не перевищує 8 грн. Ціна на газ ще у чотирьох – від 8,20 до 9,99 грн. за кубометр.

В Україні близько 98% побутових споживачів газу є клієнтами Газопостачальної компанії «Нафтогаз України». Вони одержують газ за гарантованою ціною 7,96 грн. за кубометр.

Популярні статті зараз

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Свіжа схема розкрадання бюджетних коштів в Кременчуцькій міській раді

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

"Божественная Катюша": заезда "Кухни" Кузнецова восхитила снимком с райского отдыха, Анна Кошмал оценила

Все новости

Незважаючи на те, що діючі річні контракти на постачання газу побутовим споживачам, що діють з 1 травня 2022 року, закінчуються вже незабаром – 30 квітня, з 1 травня 2023 року вартість газу для населення не зміниться. Для переважної більшості споживачів – клієнтів компанії «Нафтогаз України» – паливо й надалі коштуватиме 7,96 грн за кубометр.

Під час воєнного стану та через півроку після його закінчення в Україні діє мораторій на підвищення вартості тарифів для населення на окремі види комунальних послуг. Зокрема, це стосується постачання теплової енергії, гарячої води та газу.

Річний тариф на газ на квітень 2023 року

  • ТОВ «Еру Людям» – 7,70 грн
  • ТОВ «Енерджі Трейд Груп» – 7,799 грн
  • ООО «ГК «Нафтогаз України» – 7,96 грн
  • ТОВ "Прикарпат Енерго Трейд" - 7,98 грн
  • ТОВ «Полтавагаз Збут» – 7,99 грн
  • ТОВ «Львівенергозбут» – 8,20 грн
  • ТОВ «Київські Енергетичні Послуги» (YASNO) – 8,46 грн
  • ТОВ «Дніпровські Енергетичні Послуги» (YASNO) – 8,46 грн
  • ТМ «Світгаз» (ТОВ «Рітейл Сервіс») – 9,99 грн

Поки Росія завдає ударів по нашій енергетичній системі, питання тарифів на електроенергію для населення випадає із поля зору суспільства. Однак рано чи пізно він з'явиться і, швидше за все, дуже скоро - із закінченням опалювального сезону, орієнтовно 15 квітня 2023 року.