Як відомо, на розрахунок пенсії безпосередньо впливає заробітна платня українця та його трудовий стаж. Проте важливим чинником є ​​вік людини, який розраховує вийти на заслужений відпочинок. Саме через це у Пенсійному фонді України вирішили повідомити, якою ж може бути мінімальна пенсія при виході на відпочинок у віці 65 років.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин «znaj.ua»

Повідомляється, що кожного віку пенсіонера є фіксована мінімальна соціальна виплата. Наприклад, для того щоб українець вийшов на пенсію у віці 60 років, йому необхідно мати від 30 років трудового стажу. Однак ці вимоги посилюються щороку. Так, уже 2028 року мінімальний стаж для виходу на пенсію у 60 років становитиме не 30 років, а 35.

пенсіонери
пенсіонери

Важливо повідомити, що є постанова Кабміну №168 "Про індексацію пенсійних та страхових виплат та додаткові заходи щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш уразливих верств населення у 2023 році", в якій йдеться про гарантії виплат для людей певного віку з недостатнім трудовим стажем за своїми плечима.

Популярні статті зараз

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Все новости

Наразі йдеться про українців, яким від 65 років, які мають менше 30 років стажу (для жінок) та менше 35 років стажу (для чоловіків). Їхній мінімальний розмір пенсійної виплати має бути 3120 гривень.