У зв'язку з тим, що на території України військовий стан, а багато українців мають проблеми з працевлаштуванням, держава вирішила роздати ваучери розміром 26 тисяч гривень. Цей ваучер пропонує Державна служба зайнятості.

Відповідну публікацію розмістили на порталі новин «РБК-Україна»

Справа в тому, що на цей ваучер на навчання розміром 26 тисяч гривень можуть розраховувати не всі українці. Саме через це The Mango розповіли, як отримати такий ваучер і куди потрібно звернутися.

Цей ваучер на навчання можуть отримати такі жителі України: поранені захисники України, люди, які отримали інвалідність через війну, ВПО, а також усі українці, яким понад 45 років і мають понад 15 років трудового стажу.

Також є такі вимоги: не зареєстровані як безробітні, немає відповідної роботи на ринку праці, немає досягнення пенсійного віку та ті, хто не отримував ваучерів на навчання раніше. Також ті, хто не має перепідготовки коштом держави за останні три роки та наявність професійної, спеціальної чи вищої освіти.

Популярні статті зараз

Виробникам та фермерам оголосили головні вимоги та правила: Держекоінспекція провела важливу дискусію

Після Вишневого пішли за Краматорськом: як продовжують розкрадати кошти

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Все новости

Цей ваучер дає можливість навчатися у державних установах і на тих підприємствах та організаціях, які мають ліцензію на освітню діяльність.

Щодо спеціальностей та професій, то про це вже подбало Міністерство економіки України. Так, даний ваучер дає змогу здобути освіту у сфері ремонтних робіт, транспортної галузі, будівництві, медицині, сфері IT та освіти, соцроботи та соціального забезпечення.

Важливо наголосити, що українці самі можуть обирати для себе напрям, місце та форму навчання.

Для того, щоб отримати цей ваучер, потрібно подати заяву до найближчого Центру зайнятості. Однак варто знати, що при собі необхідно мати такі документи: паспорт, трудова книжка, документи про освіту, реєстраційний номер облікової картки платника податків та інші документи, якщо вони будуть потрібні.

Через 8 днів рішення у Центрі зайнятості має бути ухвалене і українцю повідомлять, чи отримає він цей ваучер на 26 тисяч гривень.