Є інформація про те, що на території України вже запрацювала нова система, пов'язана з меценатськими пенсіями. Це свідчить про те, що всі люди, які бажають допомогти пенсіонерам, можуть робити благодійні внески для збільшення пенсійних виплат.

Відповідну інформацію надали на порталі новин «napensii»

Справа в тому, що 15 лютого 2023 року ПФУ ухвалив дуже важливу постанову №8-1, в якій йдеться про благодійні внески для пенсіонерів.

Завдяки цьому проекту фізичні та юридичні особи тепер мають можливість робити перерахування коштів на окремий рахунок ПФУ, який відкрито в Ощадбанку. Також є можливість переказувати гроші для конкретного пенсіонера України.

Зазначається, що якщо людина хоче або якась організація хоче зробити пожертву на певного пенсіонера, потрібно вказати інформацію про дану людину в платіжній інструкції. Так, потрібно вказати ПІБ, дату народження та ідентифікаційний код або серію та номер паспорта того пенсіонера, якому буде зроблено благодійну пожертву.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Важливо зазначити, що в такому разі доплата пенсіонеру складатиме 70% від суми, а решту 30% буде розподілено на українських пенсіонерів, які мають мінімальні соціальні виплати.

Заступник міністра соціальної політики Дар'я Марчак каже, що ці благодійні внески можуть робити всі охочі люди, які живуть не лише в Україні, а й за кордоном.

Однак багато людей можуть поставити запитання – навіщо платити ПФУ, якщо гроші можна передати своїм близьким особисто або просто їх перерахувати? Так от, у Мінсоцполітики на це є відповідь, яка звучить так: «У нас достатньо людей, які готові робити певні пожертвування та вкладати свою частину доходів у соціально значущі речі. Я думаю, що якусь частину потреб наших малозабезпечених пенсіонерів, яких сьогодні близько 4,7 млн ​​осіб, буде вкрито».