Українців попередили про зростання тарифів на газ. Стало відомо, на скільки може збільшитись вартість блакитного палива вже після завершення опалювального сезону.

Причини підвищення тарифів на газ в Україні

Експерт з житлово-комунальних послуг Олег Попенко повідомив, що газ для українців може подорожчати в середньому до 11-12 гривень за кубометр. Аналітик наголосив, що йдеться не про одноразовий перегляд тарифів на пальне.

"Наскільки я знаю, розглядається кілька варіантів підвищення вартості газу: перший етап – 11-12 грн, другий – до 16 грн", - зазначив Попенко.

Фахівець обґрунтував підвищення вартості газу з об'єктивними факторами, що негативно впливають на цінову політику компаній. Вказано, що у Нафтогазі склалася дуже складна фінансова ситуація, до того ж тарифи на послуги водоканалів та електроенергію також мають бути переглянуті.

Раніше повідомлялося, що Нафтогазу потрібно 200-300 мільйонів гривень із бюджету на продовження роботи. Попенко вважає, що дефіцит коштів може стати причиною непопулярного рішення щодо підвищення тарифів на газ для побутових споживачів в Україні.

Популярні статті зараз

Микола Томенко про чергову дику історію з Києва: "Про "чесну владу" із простотою Герасима із "Муму"

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Як син закарпатського "лісового мафіозі" Юрій Сойма "пиляє" гроші на Івано-Франківщині

"Соски вылетают, что за преисподня?": Maruv в одних трусах раздвинула ноги и показала свое распутство

Все новости

Чинні тарифи на газ в Україні

На даний момент кубометр газу в Україні коштує від 7,80 до 28,99 грн. Нафтогаз надає блакитне паливо за фіксованою ціною 7,96 грн.

Нагадаємо, що Кабмін у липні 2022 року продовжив до 31 травня 2023 року дію фіксованого тарифу на газ для виробників тепла на рівні 7,4 грн за кубометр газу. В уряді вважають, що така вартість газу мала допомогти місцевій владі стримувати тарифи на опалення та гарячу воду.