У відомстві назвали причини для безпрецедентного рішення, яке порушує конституційні права громадян.

В українському законодавстві всім громадянам, зокрема засудженим, гарантовано право на пенсійне забезпечення. У Мінсоцполітики запропонували позбавляти деяких українців пенсій. Йдеться про людей, які здійснили державну зраду, співпрацювали з агресором чи сприяли насильницькій зміні влади.

Причини можливого позбавлення пенсій в Україні

Представники державної структури розробили три законопроекти, які стосуються покарання для пенсіонерів, які вчинили злочини проти національної безпеки.

"Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо порядку виплати пенсій особам, які вчинили злочин проти основ національної безпеки України";

"Про внесення зміни до статті 142 Закону України Про судоустрій та статус суддів щодо порядку виплати пенсій особам, які вчинили злочин проти основ національної безпеки України";

Популярні статті зараз

Микола Томенко про чергову дику історію з Києва: "Про "чесну владу" із простотою Герасима із "Муму"

Колишня дружба, російський паспорт, та безвілля у столичній висотці: історія однієї війни не на полі бою

Дарницький воєнком Руслан Тригуб, який п'яним лазив та ганьбився, продовжує очолювати ТЦК

"Я виглядаю як човен": мама приголомшила неосяжними стегнами після пологів, Кім Кардаш'ян таке і не снилося

Все новости

"Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку виплати пенсій особам, які вчинили злочин проти основ національної безпеки України".

Зазначено, що пенсійних виплат планують позбавити осіб, викритих у діях проти влади, колабораціонізмі, посяганні на територіальну цілісність держави чи державну зраду.

При цьому санкції щодо злочинців не є довічними. Так, українці, які відбудуть покарання у вигляді позбавлення чи обмеження волі, зможуть після цього повернути свої виплати.Нагадаємо, що у березні в Україні відбулася масштабна індексація пенсій.

Вперше проіндексували мінімальні виплати, розмір яких встановлено на рівні 2093 грн. Загальний розмір індексації становив 19,7%. Тепер громадяни мають отримувати щонайменше 2520 грн на місяць. Працюючим пенсіонерам також належить надбавка – з 1 квітня. Підвищення виплат передбачене для 600 тисяч осіб