Національний банк України розробив стратегію лібералізації валютного ринку, спрямовану на поступове скасування обмежень валютного контролю. Це означає, що зникнення фіксованого курсу долара і девальвація гривні — це лише питання часу. В связи с этим ПриватБанк сделал соответсвующее заявление.

Данную инфомрацию разместили на портале "tehnofan"

В Нацбанку планують зробити депозити в гривнях більш привабливими, а також поступово скасувати діючі валютні обмеження і перейти до більш гнучкого валютного курсу.

Також відзначається, що ця стратегія буде реалізована лише за умови наявності макроекономічних передумов. Зокрема, для оцінки доцільності запланованого курсу будуть враховані такі макроекономічні показники: інфляція та інфляційні очікування; рівень міжнародних резервів і стабільність валютного ринку; процентна ставка; характеристики фінансової стійкості.

При цьому особливо важливо, що у цій стратегії немає обмежень у часі. Враховуються лише якісні зміни в економіці країни і на фінансовому ринку. Крім того, якщо ситуація в країні погіршується, зокрема на фронті, процес лібералізації валютного ринку буде призупинено. У деяких випадках він буде скасований, такий сценарій також передбачається в Нацбанку.

Популярные статьи сейчас

В Кременчугском городском совете думают, как украсть бюджетные средства

Криптобиржа Plain Chain стала рассадником мошенников: кто стоит за сомнительными схемами

Владелец онлайн-казино VBET Виген Бадалян сотрудничает с росийским 1xbet? Блогер привел пример

"Творит всякую дичь": нагой сын главы Черкасской ОВА тусит в Париже, пока его отца обвиняют в коррупции

Все новости

Нагадаємо, що однією з умов МВФ є скасування фіксованого курсу долара США і поступове відкриття валютного ринку.